No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pe pagina principala

Soiuri de gutui (II)

Articolul ”Soiuri de gutui (I)” prezintă câteva soiuri de gutui cultivate in țara noastră. Cititi urmarea articolului pentru a afla informații și despre alte soiuri ale acestui pom fructifer.

Stiri asemanatoare

Soiuri de nuc (III)

Nucul este una dintre cele mai cultivate specii pomicole din Romania fiind intalnit de la mare pana in zona dealurilor inalte. Incheiem in acest articol prezentarea soiurilor de nuc cultivate in tara noastra. Detalii »

Soiuri de nuc (II)

In articolul ”Soiuri de nuc (I)” vi-am prezentat cateva dintre soiurile de nuc cultivate in Romania. Va prezentam in continuare si alte soiuri, cultivate in special in partea de sud a tarii noastre. Detalii »

Soiuri de nuc (I)

Cultivarea nucului este o indeletnicire straveche in tara noastra. De la acest pom se folosesc în primul rand fructele, numite nuci, dar si alte parti ale plantei precum florile si lemnul. In afara de miezul nucii, deosebit de hranitor si bogat în grasimi, proteine si alti nutrienti, se folosesc si cojile si învelisul acestora. Detalii »

Nucul - cerinte fata de factorii de mediu (II)

In articolul ”Nucul - cerinte fata de factorii de mediu (I)” am prezentat influenta diferitelor valori ale temperaturii si intensitatii luminii asupra nucului. Cititi in continuare si despre influenta altor factori de mediu asupra culturilor de nuc. Detalii »

Nucul - cerinte fata de factorii de mediu (I)

Nucul este un arbore din familia Juglandaceae, care creste spontan sau cultivat in zonele temperata si mediteraneana. Se cultiva, in primul rand, pentru fructele sale, miezul de nuca constituind un aliment complet si concentrat care contine, proteine, zaharuri, grasimi, substante minerale, etc. Detalii »

Soiuri de alun

Sunt semnalate peste 200 de soiuri de alun in cultura, dupa unii autori chiar 400, dar multe dintre ele sunt sinonime sau incorect determinate. Majoritatea sunt soiuri locale, formate intr-o anumita zona ecologica, zona in care dau cele mai bune rezultate. Detalii »

Protectia de iarna a pomilor fructiferi

Pomii din tara noastra stagneaza incepand cu momentul caderii frunzelor pana la inmugurire. In aceasta perioada, absorbtia nutrientilor si respiratia pomilor scade foarte mult. In timpul perioadei de stagnare pomii se acomodeaza fara probleme la temperaturile scazute de la noi. Detalii »

Ingrijirea parului

Gradinarilor le place sa cultive perii pentru fructele lor dulci, gustoase si usor de cultivat. Multi pomi fructiferi au probleme cu insectele si sunt foarte sensibili la diverse boli dar perii sunt niste pomi rezistenti. Ei doar cresc si produc fructe an dupa an,  fiind plante putin pretentioase. Detalii »

Castanul

Frunzele care isi schimba culoarea, castanele care se coc si veveritele sarguincioase fac din toamna o perioada magica in zonele de padure. Castanii se gasesc in multe dintre padurile din Romania si in aceasta perioada a anului, ne captiveaza cu frunzele lor aurii-roscate si cu o multime de castane. Detalii »

Migdalul - Prunus dulcis

Copacul de migdal poate ajunge pana la 7 m inaltime si, la fel ca ciresul, piersica si prunul, infloreste inainte de primele frunze, cu bulbi roz si albi, de la mijlocul pana la sfarsitul primaverii. Florile nu au codite, iar frunzele sunt ovale, ascutite la capat si usor zimtate in timp ce fructele au culoarea verde sters, cu o coaja exterioara care se intareste pe masura ce se coace, pentru ca apoi sa crape si sa dezvaluie miezul.Detalii »