No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pe pagina principala

Soiuri de gutui (II)

Articolul ”Soiuri de gutui (I)” prezintă câteva soiuri de gutui cultivate in țara noastră. Cititi urmarea articolului pentru a afla informații și despre alte soiuri ale acestui pom fructifer.

Stiri asemanatoare

Rani provocate de inghet

In ultimele decenii, inaltimea trunchiurilor pomilor fructiferi a scazut dar importanta tulpinii nu s-a diminuat in dezvoltarea acestora. Tulpina sanatoasa are functii neschimbate si deosebit de importante. Cum sa protejam tulpina pomilor de daunele care pot fi provocate de inghet? Detalii »

Aventura caisului: va fi recolta?

In cele ce urmeaza nu va fi vorba despre intamplari mondene ci despre caisii din acest an si despre soarta lor plina de aventuri. Sa luam asadar evolutia lor pe lunile anului. Detalii »

Altoirea pomilor fructiferi pentru incepatori

Exista iubitori impatimiti de pomicultura ca, de pilda, Juhasz Béla, care a reusit performanta ca de pe cei 57 de pomi din gradina sa, sa recolteze 300 soiuri de fructe. Va prezentam in articolul urmator cateva din tehnicile sale de lucru. Detalii »

De ce sunt sensibili caisii la inghet?

Printre cauzele sensibilitatii caisilor la inghet se numara provenienta lor sudica, perioada timpurie in care se pregatesc pentru inmugurire si inflorire, alternanta de rodire si atacul de guta. Detalii »

Cele mai importante ustensile pentru ingrijirea copacilor

Va prezentam uneltele necesare unui bun gradinarit, precum si manuirea lor, astfel incat sa ramana intr-o stare buna. Sa vedem care sunt acestea! Detalii »

Ingrijirea de primavara a pomilor fructiferi altoiti

Primăvara ne cheamă în grădină pentru a vedea rezultatele altoirii din toamna precedentă. Deşi toamna aţi încheiat pregătirile de iarnă prin tratarea fitosanitară a pomilor, acum, primăvara începem tot cu acest proces, pentru a apăra cât mai bine altoirile de eventualii dăunători, care nu vor întârzia să apară. În cazul pomilor altoiţi, primul an este cel mai critic. Detalii »

Dăunătorii părului

Perele fac parte, de peste 3000 de ani, din categoria fructelor favorite ale omenirii. Anual se consumă circa 15-18 kg de pere per persoană. Îngrijirea perilor este destul de simplă, dar trebuie ştiut că există diverse insecte şi boli care pot afecta aceşti pomi fructiferi. Pentru a preveni dăunătorii, sunt câteva măsuri de care trebuie să ţii cont. Detalii »

Cum se trateaza ciuperca pomilor fructiferi?

Pe trunchiul si crengile puietilor dar si pe copacii mai batrani, adesea se poate observa ca, pe locul altoirii, inca nevindecat sau pe scoarta de copac crapata, se dezvolta ciuperci. Cat de toxice sunt ciupercile pomilor fructiferi si, mai ales, ce putem face impotriva lor? Detalii »

Caisul

Caisul este o specie foarte apreciată pentru fructele savuroase şi parfumate, ultilizate în consumul proaspăt sau la prepararea de compot, gem, dulceaţă, suc, nectar, caisată, lichioruri. Cultura caisului este dificilă, deoarece este o specie pretenţioasă la climă şi sol, în plus este efectuat de o boala incomplet cunoscută, pieirea prematură. Detalii »

Vişinul

Este un pom înrudit şi asemănător cu cireşul. Cele mai multe soiuri de vişin provin din vişinul comun (Cerasus Vulgaris Mill.) care se întâlneşte numai în stare cultivată. Sua şi Germania produc circa 50% din producţia mondială de vişine. În ţara noastra s-au constatat ca există 6.320.000 vişini. Detalii »