No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie :



Plantarea legumelor

Incepem infiintarea gradinii cu plantarea in rasadnite sau cu ajutorul semintelor? Cele mai multe legume cresc usor din seminte. Unele legume, cum ar fi porumbul, fasolea, mazarea, ridichii si majoritatea celorlalte culturi radacinoase nu se transplanteaza bine, astfel incat, cel mai bine este sa fie plantate direct in gradina. Detalii »

Plantarea legumelor

Aranjamente din flori uscate

Daca ati admirat buchete de flori recent uscate, ganditi-va ca ati putea sa cultivati propriile plante cu flori pentru uscat. Vara pare ca nu dispare niciodata atunci cand conservati florile din gradina, pentru a le admira pe tot parcursul anului. Detalii »

Aranjamente din flori uscate

Telina de radacina

Telina de radacina (Apium graveolens var. rapaceum) face parte din familia Apiaceae si este originara din zona Marii Mediterane, de unde s-a extins in toate zonele cu climat favorabil.   Este cunoscuta din antichitate, ca planta medicinala. Detalii »

Telina de radacina

Fenicul de Florenta

Feniculul de Florenta (Foeniculum vulgare var. azoricum) face parte din familia Apiaceae si este originar din bazinul mediteranean. Pentru prima data, a fost cultivat in Italia, la Florenta, in secolul al XVI-lea. Detalii »

Fenicul de Florenta

Spanacul de Noua Zeelanda

Spanacul de Noua Zeelanda (Tetragonia expansa) face parte din familia Tetragoniaceae. Se cultiva pentru frunzele si lastarii tineri, care se prepara la fel ca spanacul comun. Detalii »

Spanacul de Noua Zeelanda

Spanacul

Spanacul (Spinacia oleracea) apartine familiei Chenopodiaceae si are originea incerta. Apreciat pentru calitatile dietetice deosebite, in Persia era considerat „printul legumelor". Astazi, spanacul se cultiva in toate tarile din zona temperata de pe glob. In Europa, ocupa locul trei, dupa varza si fasole, intre legumele care se consuma in stare proaspata. Detalii »

Spanacul

Sfecla rosie

Sfecla rosie se cultiva pentru radacinile ingrosate, care sunt foarte bune consumate proaspete, dar si conservate. Partea comestibila are o valoare alimentara ridicata, data de continutul ridicat in hidrati de carbon, substante proteice, saruri minerale de fosfor, potasiu, vitaminele A, B, C. Detalii »

Sfecla rosie

Pastarnacul

Pastarnacul (Pastinaca sativa) face parte din familia Apiaceae si isi are originea in bazinul mediteranean, unde se gaseste in stare salbatica, in special pe terenurile umede. Se cultiva de foarte multa vreme si este raspandit in aceleasi zone ca si morcovul. La noi in tara, pastarnacul se cultiva in aproape toata tara, dar in cantitati mai reduse decat morcovul. Detalii »

Pastarnacul

Sfecla de zahar

Sfecla de zahar este o planta din familia Chenopodiaceae. Este originara din bazinul mariii Mediteraneene de unde s-a raspandit  in Imperiul Babilonian si China. Se foloseste la prepararea unor retete culinare, retete medicinale si la extragerea zaharului. Detalii »

Sfecla de zahar

Trandafirii: crestere si ingrijire

Se spune ca frumusetea sta in ochiul celui care priveste. Multi ”privitori” ingrijesc si cresc trandafiri mai mult decat orice alta floare, acestea fiind favoriti indiscutabili atat ai cultivatorilor cat si ai cumparatorilor de flori. Detalii »

Trandafirii: crestere si ingrijire