No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie :



Mana roşiilor

Prezenţa acestei boli în culturile de tomate a fost semnalată pentru prima dată în Franţa, în anul 1847, de Payen. Astăzi, mana tomatelor este foarte răspândită în America de Nord, America de Sud, Europa şi Asia, cauzând atât în sere şi solarii, cât şi în câmp, adevărate ravagii. În ţara noastră, boala semnalată prima dată în 1940 de Tr. Săvulescu se întâlneşte foarte frecvent în culturile de tomate din Transilvania, Oltenia, Muntenia, Moldova, atât în culturile din sere cât şi în cele de solarii. Detalii »

Mana roşiilor

Floarea cadavru

O floare mai înaltă decât un om, cu un miros de animal putred şi o culoare roşu închis pentru a imita carnea putredă, iată un scenariu potrivit pentru un film SF. Dar Floarea Cadavru, sau Amorphophallus titanum, este reală, fiind o plantă rară, unică, un adevărat fenomen. Detalii »

Floarea cadavru

Plante Insectivore

Pentru a se hrăni plantele au nevoie de grăsimi, zaharide şi proteine. Primele două sunt uşor de extras din aer şi apă. Proteinele sunt extrase de majoritatea plantelor din sol, dar anumite soluri cum ar fi mlaştinile, mocirlele, zonele umese sunt extrem de sărace în nitrogen. Plantele care trăiesc în aceste zone s-au adaptat la aceste condiţii pentru a extrage nitrogen: îl preiau din proteinele animale. Aceste plante, ucid, digeră şi absorb nitrogenul din corpul insectelor. Sunt peste 450 de specii de plante carnivore. Detalii »

Plante Insectivore

Palmierii

În regiunile temperate palmierii sunt cultivaţi numai ca plante de interior. În timpul verii se scot afară unde servesc la decorarea balcoanelor, grădinilor şi parcurilor. Palmierii mai răspândiţi în cultură la noi provin îndeosebi din regiunile tropicale şi subtropicale. Cele mai bune rezultate le dau cei de provenienţă subtropicală deoarece suportă mai uşor condiţiile de viaţă din locuinţe Detalii »

Palmierii

Iedera- Planta cu frunze veşnic verzi

Iedera este o plantă cu tulpină şi ramificaţii lemnificate, subţiri şi lungi, care pot fi lăsate să atârne sau, dimpotrivă, se dirijează pe diferite suporturi de care fie se fixează cu ajutorul rădăcinilor adventive ce se formează pe tulpină, fie se palisează. Este originară din Europa, Africa de Nord şi Japonia. Detalii »

Iedera- Planta cu frunze veşnic verzi

Urzica si proprietatile medicinale

Urzica este o planta erbacee, perena, ce creste pe langa case, garduri, in locuri gunoite cu mult azot, pe malul apelor, in taieturi de padure. Se intalneste in intreaga tara din zona de campie pana in cea montana. Infloreste din iunie pana toamna tarziu. Cuvantul „Urtica” provine de la latinescul „urere”= a arde facand aluzii la perii urticanti ce acopera planta. Detalii »

Urzica si proprietatile medicinale

Vopsea naturală de oua

Nu mai da banii pe vopsele pentru ouă! Fa-o tu în mod natural folosindu-te de legume şi flori. Ţi se pare complicat? Nu e deloc. Se aplică un singur principiu: cu cât ţii ouăle mai mult în apa cu atât mai intensă va fi culoarea.Dacă doreşti, înainte de a vopsi ouăle, desenează cu un creion sau o bucată de ceară forme, cuvinte sau desene. Ceara nu va permite culorii să penetreze coaja, aşa că desenul va fi vizibil. Folosind un creion, desenează imagini pe ouă şi apoi vopseşte-le. Desenul făcut cu creionul va fi accentuat de culoarea aplicată pe ou. Detalii »

Vopsea naturală de oua

Gladiole

Genul Gladiolus cuprinde peste 255 de specii erbacee, perene semirustice. Este originar din Africa de Sud, Asia Mică şi bazinul mediteranean. Gladiolele sunt plante erbacee, geophyte semirustice, care au în sol tuberobulbi globuloşi sau turtiţi din care pornesc frunze înguste, liniare. Florile în formă de pâlnie sunt grupate în inflorescenţe de tip spic. Numărul florilor dintr-o inflorescenţă variază între 20-30 la soiurile cultivate şi 2-12 la speciile spontane. Tija florală înaltă de 50-160 cm, este dreaptă sau uşor curbată. Detalii »

Gladiole

Şofranul

În anumite perioade ale istoriei, şofranul a fost mai scump ca aurul. Chiar şi acum, şofranul este cel mai scump condiment din lume. Se bucură de o poziţie privilegiată printre condimentele din bucătărie acolo unde puţin şofran face minuni. Detalii »

Şofranul

Bonsai-i un hobby plăcut \

De multe veacuri sunt crescuţi în China şi Japonia. Preoţii budişti au cultivat pentru prima oară aceste plante, care după câteva sute de ani au fost accesibile şi oamenilor de rând. Bonsai pot trăi secole fără a ajunge mai înalţi de 60-80 cm. Prin tăierea regulată a ramurilor şi crengilor şi prin scurtarea rădăcinii, creşterea în mărime este oprită. De asemenea, planta nu este hrănită abundent, creşterea fiind astfel încetinită. Detalii »

Bonsai-i un hobby plăcut