No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie :



Verbena

Genul cuprinde peste 200 specii anuale sau vivace, cu frunze opuse, dinţate sau incizate şi florile grupate în specii umbeliforme terminale. Este originară din America de Sud (Peru şi Brazilia). Detalii »

Verbena

Musetelul (matricaria chamomilla)

Cuvântul matricaria provine de la latinescul mater = mamă, făcând aluzie la utilizarea plantei în bolile femeilor. După alţii se apreciază că derivă de la latinescul matrix- matricis = uter, aluzie la folosirea plantei în tulburările menstruale. Cuvântul chamomilla derivă din grecescul kamaimelon, numele plantei. Alţii apreciază că ar rezulta din cuvintele greceşti kamai = mic, şi milon = măr, aluzie la mirosul fin al florilor de muşeţel asemănătoarea cu al unor specii de măr. Detalii »

Musetelul (matricaria chamomilla)

Hortensia

Genul hydrangea cuprinde mai multe specii de plante floricole întâlnite în parcuri şi grădini în locuri semiumbrite. Ele pot fi cultivate şi în sere, în ghivece cu înflorire în perioada de primăvară. Florile sunt originare din China şi Japonia. Numele îi provine din greacă (hydor= apă şi angeion = vas) În multe ţări este considerată o floare tradiţională pentru Paşte şi Ziua Mamei. Franţa este primul producător mondial de hortensia cu cele peste 7 milioane de ghivece produse anual. În România, este cultivată mai multi în oraşele Cluj, Bucureşti, Târgu-Mureş, Timişoara. Anual se produc câte 200.000- 300.000 exemplare. Detalii »

Hortensia

Aerul şi umiditatea aerului

Plante de orice fel au nevoie în permanenţă de aer proaspăt pentru susţinerea proceselor de respiraţie şi fotosinteză. Aerisirea camerelor în care sunt aşezate florile este o condiţie esenţială pentru desfăşurarea unei vieţi normale. Aerul stătut, uscat sau umed, este suportat greu de către plante. Detalii »

Aerul şi umiditatea aerului

Primula

Genul Primula cuprinde peste 50 specii, unele cultivându-se în spaţii protejate, iar altele în grădini ca plante rustice. Sunt originare din Extremul Orient. Numele vine de la latinescul primus, ce înseamnă primul, o evocare a speciilor care au înflorirea primăvara foarte devreme. Detalii »

Primula

Dăunătorii plantelor

Principalii dăunători ai plantelor decorative sunt: păduchele lânos, păduchele ţestos, afidele, musculiţa albă, tripsul, păianjenii şi viermele rădăcinilor. Netratate, plantele vor înceta să mai crească, îşi vor schimba aspectul, iar în cele din urmă muri. Prin urmare se impune recunoaşterea urgentă a dăunătorilor plantelor, precum şi tratarea lor. Detalii »

Dăunătorii plantelor

Garoafa (Dianthus)

Numele genului provine de la cuvintele Dios= Zeus, şi anthos= floare, deci numele înseamnă Floarea lui Zeus. Genul Dianthus cuprinde peste 200 specii. Este originară din zona mediteraneană. În Coreea, fetele folosesc trei garoafe pentru a-şi prezice viitorul. Ele îşi pun florile în păr. Dacă floarea de deasupra moare prima, ultimul an din viaţa fetei va fi greu, daca cea din mijloc moare prima primii ani din viaţă vor fi dureroşi, dar dacă ultima floare din păr moare prima, atunci fata va avea o viaţă grea şi dureroasă! Detalii »

Garoafa (Dianthus)

Bolile plantelor

Apariţia dăunătorilor reflectă deseori condiţiile nu tocmai bune de care beneficiază plantele. Viteza de actiune pentru eradicarea lor este esenţială. Principalii agenţi patogeni care produc îmbolnăvirea plantelor decorative sunt ciupercile, bacteriile şi viruşii. Detalii »

Bolile plantelor

Lămâiului de apartament

Lămâiul creşte în apartament sub formă arbustivă sau ca pom cu trunchi mic, de 20-30 cm, cu coroana destul de deasă, formată din ramuri lungi şi flexibile, purtătoare de spini în tinereţe. Lămâiul cultivat în apartament înfloreşte aproape tot timpul anului , dacă are condiţii optime, găsindu-se pe plantă la un moment dat flori, fructe în creştere şi fructe mature. Această eşalonare a fructuficării este foarte avantajoasă oentru proprietar, deoarece se pot asigura fructe proaspete tot timpul anului. Detalii »

Lămâiului de apartament

Usturoiul

În unele zone ale ţării noastre este cunoscut şi sub denumirea de: ai. Plantă legumicolă bienală, cu frunze lanceolate alungite şu cu bulbul format din mai mulţi bulbi mici bogaţi în substanţe nutritive şi în vitamine, originară din Africa şi Asia Centrală, introdusă în Europa în cultură încă din antichitate şi folosită în scopuri condimentare şi terapeutice. Atât în medicina tradiţională cât şi în cea ştiinţifică se folosesc bulbii(căţei) şi frunzele verzi. Detalii »

Usturoiul