No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie :



Clivia - un frumos crin de camera

Numele vine de la Lady Charlotte Clive, ducesă de Northumberland şi guvernantă a reginei Victoria. Clivia este originară din Africa de Sud şi fost introdusă în Anglia în 1852. Este una din cele mai populare plante din categoria crinilor de cameră. Detalii »

Clivia - un frumos crin de camera

Nevoile de lumină a plantelor de apartament

Nevoile faţă de lumină diferă foarte mult în funcţie de locul de baştină. Plantele care provin din regiunile deşertice, unde umbra aproape nu există , sunt dintre cele mai exigente (cactuşii, euforbiile, plantele suculente) şi lor li se rezervă întotdeaună spaţiul cel mai luminos. Dimpotrivă, speciile care provin din pădurile tropicale, cum sunt ferigile, begoniile, filodendronii, se feresc de soarele direct, mulţumindu-se cu lumina filtrată de perdea. Detalii »

Nevoile de lumină a plantelor de apartament

Ficus

Genul Ficus, face parte din familia Moraceae şi cuprinde foarte multe specii lemnoase, cu aspect de arbori şi arbuşti, uneori agăţătoare. Frunzele au limbul întreg rareori divizat şi sunt dispuse altern. Origine: zonele tropicale ale Americii, Asiei, Africii şi Australiei. Detalii »

Ficus

Căldura în camerele cu plante

Plantei, ca oricărui organism viu, trebuie să i se asigure un minimum de condiţii pentru ca să crească şi să se dezvolte normal. Factorii de mediu de care trebui ţinut cont sunt următorii: apă , căldură, lumină, aer, hrană. Reacţia plantelor la condiţiile noi ce li se oferă poate fi pozitivă: se simt bine, sunt viguroase, au culori proaspete, unele înfloresc sau dimpotrivă: nu sunt de acord cu locul în care sunt puse, sunt ofilite, nu înfloresc, sunt lipsite de vlagă, frunzele se micşorează, nu mai cresc, sunt lovite de boli şi dăunători. Detalii »

Căldura în camerele cu plante

Vestitorii primăveri: ghiocelul, laleaua, narcisa

"Ghiocel, clopotel/ Chiar de-i nea afara / Tu ne porti, pe la porti/ Zvon de primavara". Aşa se sfârşeşte o pozie pentru copiii. Şi are dreptate. Ghiocelul face parte din rândul celor mai curajoase flori. Aceastea înfruntă frigul şi înfloresc în februarie spre deliciul şi încântarea privitorilor. Află care sunt celelalte. Detalii »

Vestitorii primăveri: ghiocelul, laleaua, narcisa

Muşcata

Muscata este o planta cunoscuta si raspandita. Ea se cultiva atat pentru decorul interioarelor, ferestrelor, cat si al gradinilor pe perioada de vara. Datorita foliajului frumos, a infloririi continue si sustinute, este o floare populara, mult indragita si cultivata. Numele genului vine de la cuvantul grecesc pelargos - barza, si face aluzie la forma fructului care aminteste de ciocul berzei. Genul cuprinde peste 30 de specii. Este originara din Africa de Sud, iar in Europa se cultiva de la sfarsitul sec 18. Detalii »

Muşcata

Iris \

Numele vine de la zeita greaca Iris simbolul curcubeului, diversitatea culorilor florilor explicand aceasta alegere.  In 1987 pentru suma de 49 mil $, se vinde pictura „Irises” de Vincent Van Gogh, a patra cea mai scumpa pictura din lume. Genul Iris cuprinde 170 de specii cu rizomi sau cu bulbi. Detalii »

Iris

Narcisa \

Narcisa este vazuta in diferite moduri. Daca in vest narcisa este simbolul egocentrismului si a vanitatii, in China floarea este simbolul bogatiei si al norocului. Pentru ca infloreste in preajma Anului Nou Chinezesc a devenit si simbolul acestuia. De aceea se spune ca daca narcisa ta infloreste in seara de An Nou, sanatatea, norocul te vor insoti tot anului. In filmul Big Fish, Edward Bloom planteaza in fata ferestrei iubitei sale un camp de narcise, doar pentru a-i cuceri inima. Detalii »

Narcisa

Iasomia

Numele plantei este de origine araba. Este originara din Arabia, China, India. Iasomia este o planta agatatoare cultivata pentru frunzisul verde stralucitor si florile sale tubulare, parfumate la cele mai multe specii. Detalii »

Iasomia

Laleaua neagră

Primele lalele din Olanda au fost plantate la Universitatea Leiden in toamna anului 1593. Încă de la început, pasionaţii de flori au vrut să îmbunătăţească darurile naturii. Aşa a început visul ce a aprins imaginaţia scriitorilor, colecţionarilor şi marilor hibridizatorii de a realiza „laleaua neagră”. Detalii »

Laleaua neagră