No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie :



Cât de des trebuie udată planta?

Multe flori de cameră sunt distruse din dragoste excesivă manifestată prin administrarea peste măsură a apei. Supradozarea apei are aceleaşi efecte distrugătoare. Excesul de apă elimină oxigenul necesar rădăcinilor, iar acestea se asfixiază şi încep să putrezească. Se întâmplă aşa zisul fenomen de „umezeală blocată” care constituie una din principalele cauze ale pieirii plantelor de apartament. Detalii »

Cât de des trebuie udată planta?

Cireşul

Cireşele, fiind printre primele fructe care apar primăvara, sunt foarte căutate pe piaţă, atât pentru consulmul în stare proaspătă, cât şi pentru prelucrare în diferite produse (compot, dulceaţă, gem, jeleu, suc, sirop). Cireşul este cultivat pe întreg teritoriul României, cu rezultate mai mult sau mai puţin satisfăcătoare, în funcţie de condiţiile climatice locale. Detalii »

Cireşul

Reţete moderne de preparare a cafelei

Azi prezentăm o serie de reţete moderne pentru preparat cafea, preluate din literatura străină. Aceste reţete se bazează cu precădere pe anumite ingrediente, care, adăugate în cafea, conferă acestei băuturi miraculoase un caracter cu totul specific, care se aliniază celor mai moderne prenteţii şi celor mai sofisticate gusturi. Detalii »

Reţete moderne de preparare a cafelei

Zambila (Hyachinthus)

Numele de Hyachinthus provine din mitologia greacă hyakinthos (nestemată), aluzie la frumuseţea tânărului Hyachinthus. Este originar din Orientul European si regiunea mediteraneană. Iniţial zambilele au fost cultivate de vechii greci şi romani, fiind apreciată pentru mirosul puternic. Hyachintus orientalis a început să fie comercializată prin secolul XVII de Olandezi, care vindeau bulbii la preţuri exorbitante, făcând astfel ca zambila să fie o plantă rară deţinută doar de cei mai bogaţi colecţionari. Detalii »

Zambila (Hyachinthus)

Begonia

Numele plantei vine de la Michel Begon, guvernator în Santo Domingo şi protector al botaniştilor, el însuşi un pasionat de cunoaşterea plantelor. Descoperitorul şi creatorul genului Begonia a fost însă francezul Charles Plumier, călugăr şi botanist călător. Planta este originară din America centrală, America de Sud, India şi Indonezia. Detalii »

Begonia

Uneltele de baza pentru gradinarit

În momentul în care ne apucăm de grădinărit, suntem tentaţi să cumpăram tot ce vedem prin magazinele de specialitate. Totuşi, nu cheltuiţi inutil! Vom prezenta în continuare uneltele de bază care trebuie avute la îndemână când vă apucaţi de grădinărit. Pe lângă cele mai importante, prezentate mai jos, mai avem şi alte unelte auxiliare: ghivece, aracii şi legăturile lor, diferite suporturi pentru plante, coşuri, saci, răsadniţe, etichete, saci, sita, mănuşi. Detalii »

Uneltele de baza pentru gradinarit

Expoziţia de Orhidee din New York

Pentru ediţia din 2009 a Expoziţiei Orhideelor, Grădina Botanică din New York a creat o lume fantastică inspirată din design-ul modern brazilian. Orhideele vor cădea în cascade din candelabruri uriaşe, vor acoperi sculputuri inspirate din cubism, şi vor încadra tablouri în onoarea marelui designer de grădini, brazilianul Roberto Burle Max. Detalii »

Expoziţia de Orhidee din New York

Coada şoricelului

Denumire: Achillea millefolium. Numele vine de la grecescul Achilleia, nume dat în cinstea eroului Achilles, care , învăţând arta tămăduirii bolilor de la centaurul Chiron, a folosit această plantă pentru tămăduirea rănilor lui Telephos şi a altor războinici. Cuvântul millefolium este format din cuvintele latine mille=o mie şi folium=frunze referindu-se la frunzele sale subdivizate în mai multe lacinii. Detalii »

Coada şoricelului

Ce vitamine conţin fructele?

Fructele proaspete sunt produse alimentare cu valoare nutritivă foarte ridicată, având în compoziţie cantităţi importante de zaharuri, substanţe minerale şi vitamine. Vitaminele sunt substanţe indispensabile menţinerii stării de sănătate a organismului uman. Sunt sintetizate de plante şi îndeplinesc rolul de mijlocitor al reacţiilor chimice ce se produc în corpul uman, în cadrul proceselor de creştere şi reproducere. Lipsa vitaminelelor sau scaderea lor în alimentaţie poate cauza tulburări mari în toate celulele şi ţesuturile. Detalii »

Ce vitamine conţin fructele?

Cala (Zantedeschia)

Genul poartă numele botanistului şi fiziologului italian Francesco Zantedeschi. Planta este originară din Africa de Sud. O legendă veche spune că atunci când Eva a părăsit Grădina Raiului, calele ieşeau din pământ din locul unde lacrimile ei de căinţă cădeau. Zantedeschia este o floare elegantă şi fină folosită în aranjamentele celor mai celebri disigneri. De altfel nu poţi deschide o revistă de modă fără să găseşti cel puţin o imagine a Zantedeschiei. Detalii »

Cala (Zantedeschia)