No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie :



Noutăţi Bucharest Food Festival

Pe 21 mai 2009, la orele 12.00 se deschid portile celui mai mare restaurant din Bucuresti - Bucharest Food Festival. Festivalul este gazduit de Baneasa Shopping Center. Aici se vor afla peste 11 restaurante cu specific diferit, cu peste 90 de feluri de mancare. Detalii »

Noutăţi Bucharest Food Festival

Bucharest Food Festival

In perioada 21-24 mai 2009 va avea loc cel mai complex eveniment gastronomic din Romania:Bucharest Food Festival organizat de agentia Morevents, aflat la a doua editie. Festivalul va avea loc in data de 21 – 24 mai 2009 in zona comerciala Baneasa. Detalii »

Bucharest Food Festival

Inimă de ciocolată

Cand au mancat pentru prima data ciocolata, oamenii au numit-o mancarea zeilor. Si intr-adevar este. Astăzi insa vom prepara o inimă de ciocolată pentru fiecare muritor. Pofta buna! Detalii »

Inimă de ciocolată

Mozaicul comun al fasolei

Este cea mai păgubitoare dintre virozele fasolei, întâlnindu-se frecvent în toate ţările în care se cultivă această plantă. A fost observată prima dată în Rusia de Ivanovski în anul 1894, şi apoi în S.U.A. de Clinton în anul 1908. Mai târziu, a fost semnalată şi în alte state din America, precum şi pe celelalte continente. Detalii »

Mozaicul comun al fasolei

Socul si efectele sale terapeutice

Este un arbust sau mic arbore, înalt până la 5 m. Trunchiul şi ramurile bătrâne sunt acoperite cu o scoarţă cenuşie sau brun cenuşie, iar ramurile tinere sunt verzi. Tulpina are măduvă abundentă. Frunzele sunt opuse, imparipenat compunse din 5-7 foliole oval lanceolate, cu vârf acuminat şi marginea dinţată. Florile mici, albe sau slab gălbui, sunt grupate în inflorescenţe umbeliforme, sunt hermafrodite, pentamere, corola este rozacee, iar fructul o drupă baciformă. Detalii »

Socul si efectele sale terapeutice

Formele Bonsailor

Forma unui copac diferă atât de mult de la un exemplat la altul, încât uneori nu suntem siguri dacă un arbore este frumos sau urât. Există mii de forme foarte interesante pentru crescători. Nu este posibil să stabilim nişte reguli, fiindcă fiecare persoană are propriile gusturi. Se poate spune că forma ideală pentru Bonsai diferă în funcţie de continent. În Japonia se găsesc mai ales Bonsai puternici şi cu forme complicate. Europenii preferă Bonsai eleganţi şi uneori, foarte fragili. În Sua Bonsai pot avea peste 1 metru înălţime. Detalii »

Formele Bonsailor

Cârciumăreasa (Zinnia)

Genul cuprinde peste 15 specii anuale sau rustice. Este originară din Mexic. Numele plantei vine de la botanistul german Johann Gottfried Zinn. Cârciumăreasa se foloseşte în spaţiile verzi ca pete de culoare, în ronduri, rabate şi ca flori tăiate. Datorită multitudinii de culori şi tipuri de creştere se pot face combinaţii decorative numai din ele. Detalii »

Cârciumăreasa (Zinnia)

Ochiul Boului (Calistephus Compositae)

Numele plantei provine de la cuvintele greceşti „calistos” - cea mai frumoasă şi „stephos” - cunună, aluzie la frumuseţea inflorescenţei. Planta este originară din China şi Japonia. Este o planta foarte populară în toate regiunile ţării şi se cultivă mult în grădinile de lângă casă. Se utilizează de asemenea în borduri, platbande, dar mai ales ca floare tăiată. Detalii »

Ochiul Boului (Calistephus Compositae)

Vanilia

Vanilia adevărată este foarte scumpă şi chiar dacă au apărut şi imitaţii care costă mai puţin, acestea nu au deloc aceeaşi aromă. Vanilia adevărată are o delicată aroma dulce şi o savoare pe măsură. Vanilia este fructul unei orhidee căţărătoare din America de Sud, unde aztecii au folosit-o pentru a aroma ciocolata. Spaniolii au importat-o în Europa şi i-au dat şi numele pe care-l poartă astăzi. (din „vaina”, care înseamnă „teacă”, „păstaie”) Detalii »

Vanilia

Papanasi din brânză de vaci

Unul dintre cele mai apreciate deserturi atât pentru cei mari cat si pentru cei mici sunt papanasii. Pentru azi am postat o reteta delicioasa de papanasi cu brânză de vaci, ornată cu dulceaţă şi smantână. Nu vă e foame? Detalii »

Papanasi din brânză de vaci