No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie :



Aloe

Genul Aloe cuprinde peste 180 specii, unele cu trunchi mai mult sau mai puţin înalt, cu coroana ramificată, iar altele cu talie mică, cu frunzele dispuse în rozete. Frunzele de culoare verde-cenuşie sau verde-albăstruie, cu dungi mai deschise sau mai închise la culoare sunt liniare şi dinţate. Florile sunt galbene, roşii sau portocalii grupate în inflorescenţe de tip panicul. Detalii »

Aloe

Cyclamen

Numele de cyclamen este de origine greacă (kyclos=cerc) făcând aluzie la forma sferică a tuberculului sau la cea spiralată pe care o capătă pedunculii floriferi după fecundarea florilor.Origine: Grecia, Siria , Cipru, Iran, Egipt, Tunisia. Creşte la poalele munţilor din toata zona bazinului mediteranean. În Europa, a fost adus întâi din Iran în seculul XVI, la Grădina Botanică a Reginei Elisabeta I a Angliei. Acest gen cuprinde peste 25 de specii. Detalii »

Cyclamen

Panseluţe

Datorită petalelor în formă de inimă se spune ca panseluţa este unul dintre ingredientele unei vechi poţiuni de dragoste. În vechime se credea că panseluţa are puteri magice şi că poate vindeca o inimă rupta . Conform legendelor o panseluţă nu trebuie culeasa cu rouă pe ea, pentru că asta ar cauza mortea fiinţei iubite. Până şi marele Shakespeare s-a lăsat fermecat de panseluţe. În piesa Visul unei nopţi de vară, datorită sucului de panseluţe aplicat pe ochii Reginei Titania,aceasta se îndrăgosteşte de prima fiinţa pe care o vede. Detalii »

Panseluţe

Asparagus

Genul Asparagus cuprinde plante cu aspect de tufă, cu tulpini mai mult sau mai puţin pendente, decorative prin numeroasele cladodii aciculare, verzi. Florile mici , de culoare albă nu au importanţă decorativă. Fructele sunt bace roşii sau violacee. Este originară din sudul Africii. Detalii »

Asparagus

Prăjitură cu mac şi caise

Pentru săptămâna aceasta am pregătit o prăjitură delicioasă, pufoasă şi zemoasă. Vă e foame? Detalii »

Prăjitură cu mac şi caise

Piersicul

Deşi relativ recentă, cultura piersicului a luat amploare mare în ţara noastră, datorită calităţii deosebite a fructelor, compoziţiei chimice foarte complexe şi producţiilor mari care se pot obţine fără eforturi deosebite. Piersicul este o specie puţin adaptată la condiţiile climatice, suferă iarna de pe urma gerului, dar poate asigura producţii constante şi mari vreme de 10-15 ani. Este foarte precoce, intră pe rod din anul 2-3 de la plantare, are o fertilitate mare, diferenţiază foarte bine. Detalii »

Piersicul

Hoya

I se mai spune si floarea de ceara datorita florilor albe ce par executate din ceara sau portelan. Aceasta floare poarta numele englezului Thomas Hoy. Este originara din China, India, Australia. Hoya este o planta cu tulpine lungi, flexibile, prevazute cu frunze opuse, coriacee, persistente si flori facute parca din ceara, grupate in umbela. Detalii »

Hoya

Hibiscus

Genul Hibiscus cuprinde peste 200 specii de plante erbacee (anuale, bienale si perene) sau arbusti care infloresc abundent din primavara pana toamna tarziu. Planta este originara din China, India si Insulele Canare. Are utilizari multiple: Hibiscus cannabinus este folosita intensiv in producerea de hartie, Hibiscus Sabdariffa este utilizata pentru ceaiuri. In cultura hindusa, hibiscusul este o floare sacra, daruita zeitei Kali. Detalii »

Hibiscus

Vriesia

Frunzele au vârfurile graţios curbate, textură fermă, cu dungi transversale brune. Ele sunt reunite în rozetă. Inflorescenţa foarte lungă (30 – 40 cm), dreaptă, însumează bracteile coriacee, colorate roşu strălucitor, la subsuoarele cărora sunt florile galbene. Detalii »

Vriesia

Asocierea legumelor în grădină

Asocierea plantelor se referă la faptul că unele dintre acestea se cultivă mai bine, sunt mai gustoase şi mai rezistente la dăunători, în funcţie de plantele care se găsesc în apropierea lor. Iată câteva exemple şi asocierile avantajoase. Vom discuta despre modul de plantare a ardeiului, porumbului, castravetelui, cartofului, telinei, dovleacului, usturoiului, verzei, guliei, cepei etc... Detalii »

Asocierea legumelor în grădină