Se poate creste in Romania salvia divinorum?
Dupa cunostintele noastre este o planta cu unele intrebuintari dubioase. Pentru a cultiva astfel de plante este nevoie de autorizatie de la Autoritati.
Citeste tot raspunsul »Se poate creste in Romania salvia divinorum?
Dupa cunostintele noastre este o planta cu unele intrebuintari dubioase. Pentru a cultiva astfel de plante este nevoie de autorizatie de la Autoritati.
Citeste tot raspunsul »Iata un sfat pentru anul ce vine. Primavara viitoare umpleti locurile umbroase din gradina dumneavostra, unde nu puteti planta mai nimic, cu flori salbatice. Detalii »
Cresterea cactusilor nu este o sarcina complicata. Deoarece este o planta nepretentioasa, trebuie respectate cateva lucruri simple Detalii »
Capacitatea de suportare a secetei la cactusilor este extraordinara. Sunt capabili sa stea fara apa ani intregi, pentru ca celulele contin combinatii speciale de fosilizare a apei. Deoarece sunt atat de rezistenti, pot trai mai mult de 100 de ani. Oamenii din mediul desertului au recunoscut calitatile aceastei plante de multa vreme si au incercat sa profite de aceasta trasatura a lor. Sa luam si noi in considerare aceste lucruri. Detalii »
Creasta cocoşului este recunoscută în India şi Indonesia pentru calităţile sale nutritive. Potenţialul plantei este evidenţiat de Martin Price din Florida care spune: Creasta cocoşului creşte ca o buruiană fără a avea nevoie de toată ingrijirea de care alte legume au nevoie. În fiecare loc în care am încercat să o cultivăm a crescut fără nici o problemă. Nu am avut problemă cu bolile sau cu insecte. Detalii »
Nicăieri în Biblie nu este menţionat Crăciunului. Aşa că oamenii şi-au dat frâu liber imaginaţiei. O serie de tradiţii păgâne au fost importate în celebrarea Naşterii Domnului. Astăzi vom vorbi despre plantele asociate cu Crăciunul şi despre legendele care stau la baza lor. Detalii »
Legenda spune că pentru aş salva iubitul de la o molima devastatoare o fata si-a dat inima pentru floarea necesară infuziei salvatoare. Din picurii de sânge care au cazut pe pământ nişte flori deosebite au răsărit. Aveau mai multe petale şi fiecare petală era parcă brodată cu picuri de sânge. Detalii »
Cu câteva mii de ani în urmă crizantema stăpânea grădinile din China, pentru că era deopotrivă floare şi hrană.Inflorescenţele înfrumuseţau interioarele, iar frunzele şi tulpinile ajungeau în bucătării, unde serveau la pregătirea unor mâncăruri foarte apreciate. Detalii »
Genul Sinningia cuprinde peste 20 de specii de plante floricole erbacee decorative prin flori şi frunze. Este originară din America de Sud. Specia Gloxinia este una dintre cele mai intalnite plante de interior de la noi din tara. Apreciata pentru infatisarea ei delicata, multitudinea varietatii cromatice precum si a usurintei cu care se inmulteste gloxinia si-a castigat un binemeritat loc in casele noastre. Detalii »
Face parte din genul Nerium. Acesta cuprinde peste 25 de specii arbustive cu frunzele înguste, pieloase, persistente şi florile scurt-pediculate dispuse in cime. Este originar din zona mediteranesană şi subtropicală din Asia şi Japonia. Leandrul este o planta arbustivă decorativă prin flori şi frunze. Are frunzele persistente, lucioase, liniare dispuse în verticile. Florile pot fi simple sau involte, de culoare roz, albă, roşie sau galbenă, apar în vârful lăstarilor şi sunt grupate în cime (tip de inflorescenţă în care axul principal poartă în vârf o singură floare ). Detalii »