No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
Pe pagina principala

Lucrari in gradina in luna martie

Martie este luna in care incep sa infloreasca multe dintre plantele perene de primavara. Aubretia, Iberis (limba-marii), Arabis (gascarita), Bergenia (viorea alba, bergenie), ghioceii, Hamamelis (alunul vrajitoarelor) si multe altele va vor face zilele mai luminoase. Primavara e foarte aproape, asa ca e timpul sa devenim seriosi si sa pregatim gradina!

Stiri asemanatoare

Despre îngrăşăminte

Pe vremea romanilor locuitorii din Italia, Galia şi Britania cunoşteau şi foloseau calcarul şi marna drept îngrăşământ. În Extremul Orient se foloseau: deşeuri de oase şi coarne, cenuşă de oase, gips şi calcar. În America precolumbiană cenuşa plantelor şi gunoiul erau îngrăşăminte curente. În anul 1563 Bernard Palissy, supranumit „olarul savant”, a fost primul care a aratat că „sarea” (adică sărurile minerale) nu face să crească plantele. În 1792 Antoine Lavoisier a arătat rolul substanţelor minerale în dezvoltarea plantelor. Justus von Liebig a pus bazele ştiinţei moderne a nutriţiei minerale. Detalii »

Pregăteşte-ţi grădina pentru iarnă!

Cât încă este frumos afară şi temperaturile nu sunt scăzute, e cazul să te ocupi de pregătirea grădinii pentru iarnă. Recoltare, curăţarea pământului, îngrijirea pomilor, toate trebuie făcute înainte de lăsarea frigului pentru a te bucura de o recoltă sănătoasă în anul următor. Detalii »

6 Reguli de bază în fertilizarea plantelor

Plantele de apartament dispun de spaţii limitate din care îşi procură hrana. De aceea se impune în primul rând utilizarea la plantare şi transplantare a unui pământ suficient de bogat în elemente nutritive şi în al doilea rând fertilizarea, periodic, pe parcursul creşterii şi înfloririi plantei. Aportul regulat de îngrăşăminte este recomandat, mai ales, în perioada de creştere activă a plantei, aceasta însemnând din martie până în septembrie. Detalii »

Udarea trandafirilor şi lianelor

Trandafirii trebuie udaţi mai ales în perioada care urmează după plantare. Primăvara, dacă timpul este secetos, se udă odată sau de 2 ori pe săptămână, iar în perioada de vară, de 2-3 ori pe lună. În perioadele lipsite de precipitaţii atmosferice şi în special în lunile iunie şi iulie până la 15-20 august, este indicat ca trandafirii să fie udaţi de 3-4 ori pe lună, administrându-se 4-5 litri de apă pentru fiecare plantă. Detalii »

Campanula sau Steaua Mariei

Genul Campanula cuprinde peste 200 de specii erbacee, anuale, bienale si perene, unele dintre ele răspândite şi în flora spontană din ţara noastră. Planta mică, pletoasă, delicată, produce numeroase flori albastre şi albe, aproape toată vara. Este originară din emisfera nordica. Numele genului este de origine latină: „campanula”= clopoţel. De aceea planta se mai numeşte Clopoţel italian, Steaua mariei, sau Steaua de la Bethleem. Detalii »

Iedera- Planta cu frunze veşnic verzi

Iedera este o plantă cu tulpină şi ramificaţii lemnificate, subţiri şi lungi, care pot fi lăsate să atârne sau, dimpotrivă, se dirijează pe diferite suporturi de care fie se fixează cu ajutorul rădăcinilor adventive ce se formează pe tulpină, fie se palisează. Este originară din Europa, Africa de Nord şi Japonia. Detalii »

Gladiole

Genul Gladiolus cuprinde peste 255 de specii erbacee, perene semirustice. Este originar din Africa de Sud, Asia Mică şi bazinul mediteranean. Gladiolele sunt plante erbacee, geophyte semirustice, care au în sol tuberobulbi globuloşi sau turtiţi din care pornesc frunze înguste, liniare. Florile în formă de pâlnie sunt grupate în inflorescenţe de tip spic. Numărul florilor dintr-o inflorescenţă variază între 20-30 la soiurile cultivate şi 2-12 la speciile spontane. Tija florală înaltă de 50-160 cm, este dreaptă sau uşor curbată. Detalii »

Asocierea legumelor în grădină

Asocierea plantelor se referă la faptul că unele dintre acestea se cultivă mai bine, sunt mai gustoase şi mai rezistente la dăunători, în funcţie de plantele care se găsesc în apropierea lor. Iată câteva exemple şi asocierile avantajoase. Vom discuta despre modul de plantare a ardeiului, porumbului, castravetelui, cartofului, telinei, dovleacului, usturoiului, verzei, guliei, cepei etc... Detalii »

Uneltele de baza pentru gradinarit

În momentul în care ne apucăm de grădinărit, suntem tentaţi să cumpăram tot ce vedem prin magazinele de specialitate. Totuşi, nu cheltuiţi inutil! Vom prezenta în continuare uneltele de bază care trebuie avute la îndemână când vă apucaţi de grădinărit. Pe lângă cele mai importante, prezentate mai jos, mai avem şi alte unelte auxiliare: ghivece, aracii şi legăturile lor, diferite suporturi pentru plante, coşuri, saci, răsadniţe, etichete, saci, sita, mănuşi. Detalii »

Prima ta grădină de legume

Gustul unei legume crescută în casă poate fi întrecut doar de o leguma crescută şi îngrijită de tine. În aproape toate cazurile gustul şi textura unei legume crescuta în casă întrece de departe orice produs din comerţ. Creşterea legumelor este o activitate plăcută, un pretext în plus de a petrece timp la soare. Nu vă speriaţi! Grădinăritul nu este o activitate grea. În curând veţi observa că un soi de pasiune pune stăpânire pe voi : plăcerea de a crea, de a creşte. Detalii »