No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Telina (I)

Telina este cunoscuta pentru puternicul miros aromatic, pe care il da multor feluri de mancare. Este o planta bienala, originara din Europa, fiind cultivata in intreaga lume ca planta de gradina pentru frunze, tulpini, radacina si seminte. Detalii »

Usturoiul si dubla utilizare a acestuia

Usturoiul este utilizat atat in scopuri medicinale cat si culinare. Aceasta minunata planta contine multe substante fito-nutritive care ajuta sanatatea, in special la combaterea afectiunilor arterelor coronariene si prevenirea infectiilor. Detalii »

Dovleacul

Dovleacul este incredibil de bogat in antioxidanti vitali si in vitamine. Aceasta modesta leguma din spatele curtii este foarte saraca in calorii si totusi o sursa buna de vitamina A. Detalii »

Telina (II)

Telina face parte din familia Apiaceae si este originara din zona Marii Mediterane, de unde s-a extins in toate zonele cu climat favorabil. Este cunoscuta din antichitate, ca planta medicinala, iar din secolul al XVII-lea, se cultiva ca planta legumicola. Detalii »

Cartoful

Cartoful este o leguma de sezon rece ce concureaza cu graul si orzul ca si una dintre cele mai importante produse din dieta umana. Originar din Peru, cartoful a fost introdus in Europa in anul 1536 cand a fost adus de navigatori. A devenit repede cea mai consumata leguma. In sec. XXI un om mananca in medie aproximativ 33 kg de cartofi. Detalii »

Vanata - o solutie pentru cei preocupati de greutatea lor

Vanata este o legume cu calorii foarte putine si are un profil de nutritie sanatos; o veste buna pentru cei preocupati de greutate! Vanata este originara din India unde a fost cultivata inca din preistorie. In Europa a inceput sa se cultiva abia prin anii 1500. Mai multe informatii veti gasi in articolul de mai jos! Detalii »

Dovleceii zucchini

Dovleceii Zucchini sunt originari din America Centrala si din Mexic. Aproape toti membrii familiei cucurbitacee au piele moale, pulpa si seminte mici comestibile. Vrei sa aflii mai multe despre acesti dovlecei de vara? Citeste articolul de mai jos. Detalii »

Cultiva si mananca rosii (I)

Multi oameni au crescut cu rosii rotunde de culoare rosie dar, acum ca le cultivi singur, nu exista nici un motiv sa te limitezi la atat. Joaca-te cu forma lor atat cat poti insa nu uita sa-ti pastrezi si cateva traditionale de rezerva. Detalii »

Cultiva si mananca rosii (II)

Pornind de la traditionala rosie poti sa prepari o multime de gustari delicioase si usor preparat. De la tomate cherry deshidratate, pana la celebra salsa nimic nu-ti sta in cale in realizarea unui pranz delicios. Detalii »

Cum sa plantezi rosii?

Daca ai plantat semintele de rosii ecologice este timpul sa muti rasadurile in gradina. Fii atent cum o faci pentru ca de aceasta depinde bogatia vitoarei recoltei tale de rosii. Detalii »