No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Despre telina

Telina este o leguma populara datorita rolului ei important pentru sanatate. Este foarte saraca in calorii, dar totusi contine importante vitamine si minerale. Printre efectele curative ale telinei enumeram scaderea tensiunii arteriale, detoxifierea organismului si intarirea sistemului imunitar. Detalii »

Despre mazare

Mazarea este una dintre legumele preferate ale copiilor si adultilor si este una dintre cele mai rezistente legume. Pe langa utilizarea in gastronomie mazarea mai este folosita si in medicina naturista in tratarea bolilor renale si a surmenajului fizic si psihic. Detalii »

Despre ridiche

Ridichile se cultiva in Europa inca din antichitate. Nu se stie exact care este locul de provenienta al acestei legume dar se crede ca vine din zona Afganistanului. Inainte de introducerea cartofului in bucataria europeana, ridichea era unul dintre alimentele de baza. Detalii »

Mustarul - regele condimentelor

Cunoscut drept ‘regele condimentelor’, mustarul este folosit de oameni de mii de ani ca si condiment (semintele de mustar) sau ca si leguma (frunzele sale). Multi gradinari iubesc aceasta planta deoarece nu este pretentioasa, preferand temperaturile mai scazute. In Statele Unite exista o zi nationala a mustarului. Detalii »

Andive

Andiva (Cichorium endiva) este o ruda apropiata cicoarei. Andiva are frunze mari dispuse in forma de rozeta. Exista doua tipuri: andive crete cu frunze ascutite si andive cu frunze netede. Are un gust putin amar, fiind foarte populara si atractiva in salate. Detalii »

Vinete ornamentale

Vanata ornamentala (Solanum Integrifolium) este originara din Asia de Sud-Est, se dezvolta rapid si poate atinge o inaltime de trei-patru metri. Frunzele foarte mari cresc dintr-o tulpina violet, spinoasa. Mare atentie la spini, atunci cand lucrezi cu aceasta planta! Vanata ornamenatala va fi un adevarat subiect de discutie. Detalii »

Despre cartofi

Cartofii sunt o componenta obisnuita a mesei de pranz, precum si a micului dejun. Cartofii goi nu sunt prea gustosi, dar numeroasele moduri in care ii gatim si servim precum si o larga varietate de condimente, ierburi si sosuri care se adauga sau se pun peste acestia ii transforma intr-un adevarat deliciu culinar. Detalii »

Despre fasole

Fasolea este usor de cultivat si poate fi depozitata dupa recoltare de-a lungul intregii ierni oferindu-ne o masa sanatoasa si delicioasa. Combina fasolea cu porumb, orez, sau alte cereale pentru a obtine un amestec de proteine complet. Fasolea uscata este bogata in vitamina B si acid folic, contine substante minerale care includ fier, seleniu, potasiu, magneziu si calciu, si are un continut ridicat de fibre. Detalii »

Cum sa cresti rosii cherry

Rosiile sunt plante erbacee apartinand familiei Solanaceae, originare din America de Sud. Varietatea cherry produce fructe de dimensiuni mici cu forma sferica sau ovala, delicioase si usor de crescut, putand fi cultivate aproape in orice tip de clima. Detalii »

Gradina de legume: sfaturi pentru o gradina ideala

Planificarea unei gradini de legume este mult mai usoara decat credeti. Trebuie sa tineti cont de cateva reguli care va vor face viata in gradina mai usoara. Plantati acele legume care va plac, pentru a savura timpul in care munciti in gradina. Detalii »